Plantenbakken kopen, waar let je op?

Wil jij plantenbakken kopen voor in je tuin? Dan moet je natuurlijk weten welke planten bakken er zijn. Alle bloembakken voor buiten gebruik hebben zijn eigen kenmerken. Zo zijn er bloembakken die roesten, super licht zijn en sommige bloembakken die niet kapot te krijgen zijn.

Maar waar moet je op letten als je nieuwe plantenbakken wilt kopen? Uiteraard hangt dit allereerst af van de smaak van jezelf. Er zijn mensen die bijvoorbeeld een aluminum plantenbak willen of een plantenbak van cortenstaal, andere mensen prefereren weer kunststof of polyester. Het is belangrijk om te weten dat elke plantenbak anders is.

Zo is het belangrijk dat een plantenbak van aluminium of cortenstaal gaten heeft waar het water gemakkelijk kan weglopen. Daarom zijn beide plantenbakken altijd voorzien van deze afwateringsgaten. Het is niet alleen essentieel voor het water zelf, maar ook voor het materiaal. Ook is het belangrijk om te weten dat een plantenbak van cortenstaal roestwater afgeeft. Wanneer je de plantenbak van cortenstaal op tegels of kiezels wilt plaatsen is het verstandig om eerst een stuk karton of deken eronder te plaatsen. Wanneer de bak volledig is geroest dan kan je dit weer verwijderen.

Kunststof plantenpakken hebben niet standaard deze afwateringsgaten. Dit is handig wanneer de plantenbak op een terras wordt geplaatst waar geen water onderdoor mag lopen. Overigens kan je deze gaten makkelijk zelf aanbrengen door met een boormachine een gat van rond de 8mm te boren. Het beste is om deze in het midden te boren, maar bij een langwerpige plantenbak moet je er 2 boren.

Wil jij plantenbakken kopen voor in je tuin? Dan moet je natuurlijk weten welke planten bakken er zijn. Alle bloembakken voor buiten gebruik hebben zijn eigen kenmerken. Zo zijn er bloembakken die roesten, super licht zijn en sommige bloembakken die niet kapot te krijgen zijn. Maar waar moet je op letten als je nieuwe plantenbakken…

Wil jij plantenbakken kopen voor in je tuin? Dan moet je natuurlijk weten welke planten bakken er zijn. Alle bloembakken voor buiten gebruik hebben zijn eigen kenmerken. Zo zijn er bloembakken die roesten, super licht zijn en sommige bloembakken die niet kapot te krijgen zijn. Maar waar moet je op letten als je nieuwe plantenbakken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.